Saturday, December 3, 2022

Morals and Ethic in pleasure

 


”Njutnings-vandel” (att njuta på ett lagligt sätt genom medicinering på ett hälsosamt sätt?). Det kan lätt misstolkas genom vårt arv i tanke, ord och handling. Kan det finnas något sätt att förverkliga tanken på en drog som är ogiftig, inte beroendeframkallande, utan negativ abstinens, billig och lätt tillgänglig på ett legalt sätt? Koffein och nikotin accepterar vi, till viss del, idag som legala droger och samhället försöker balansera det med varningstexter. Alkohol (missbruk) klassas idag som farligare drog än kokain och många andra ”dyra” narkotikum, ändå är det legalt.

Vi kan skapa ”adrenalin-kickar” i fantasin och medvetna handlingar, men det har alltid behövts någon form av påverkan (?). Hur kan vi få en attraktiv erfarenhet genom ett gott omdöme?


2 comments:

  1. Vandelsprövningar

    Googlat ….

    God Vandel står för pålitlighet och integritet, samt som lämplighetsbedömning på ekonomi, erfarenhet och yrkeskunnande.
    Bristande Vandel står för bristande regelefterlevnad, associationer med kriminella organisationer eller extremism, eller miljöer som hotar grundläggande svenska värden.
    Anm. Det här är vad vi själva har hittat på som förklaring under försök att få disciplin i flocken? Vetenskapen och allmänheten slutade kanske att tänka utanför sina ramar, en gång i tiden när ”makten” hade kommandot. Men rättar vi till ett ”program” idag brukar vi omedvetet gå tillbaks till början igen och starta om utvecklingen framåt. Att behålla tidigare missar har vi artificiell intelligens till.
    En sådan drog skulle vara ett nöje att prova på och åter få uppleva de lyckliga stunderna man hade (under 30 år) mellan första och tredje/fjärde njutbara drinken (motsv.); då hade man verkligen avkoppling, samkväm och njutning!

    /B A

    ReplyDelete
  2. Den illegala lönsamma marknaden?!

    Vi pratar om (vilket media också borde), då ”kriminella” (dömda och odömda) människor köper och säljer sex, köper och säljer narkotika och icke-legala stimulansmedel. -att de personer som köper, säljer eller hotar sig till sex är kriminella. -att många som har bristande vandel och begår brott, stora som små, bör granskas och följas upp betydligt mer.

    Bör debatteras mer öppet!

    Hur vi avvecklar en illegal lönsam marknad och vad som kan ersätta denna.
    ” Vilka det är som utgör den ekonomiska lönsamma marknaden? Det är inte de neddrogade kraftlösa ungdomarna i rännstenen som ofta beskrivs som problemet. Välmående party-missbrukarna som kommer ifrån den ekonomiska medel- och överklassen. Allt ifrån gymnasister till höga befattningshavare, företagsledare, akademiker, poliser, med mera! Representanter från den välbärgade delen av befolkningen.”

    ReplyDelete