Saturday, March 19, 2022

What do we really want?

 


An important question we can ask ourselves…..



I want to be needed, loved and seen !

Seeing the "light in the shadows"

makes me feel safe in myself.


It could also be good with unawareness, 

self-confidence and curiosity…

2 comments:

  1. Anteckningar på svenska den 20 mars 2022

    Jag vill vara behövd, älskad och sedd!
    Att se "ljuset i skuggorna" gör att jag känner mig trygg i mig själv.
    Det kan också vara bra med omedvetenhet, självförtroende och nyfikenhet...
    Det ligger i generna att vara till tjänst, önskan att vara älskad och bedömd positivt. Men det kan bli så fel, och det är när begäret får en annan riktning. För den egna överlevnaden har vi i grunden begär efter vatten och mat, att fortplanta oss och trygghet. En massa uppkomna händelser och missförstånd har splittrat upp dessa begär och skapat makt-, sex- och ha-begäret. Och vi försöker hela tiden reda ut dessa missförstånd, på gott och ont. I nästa kommentar har man spekulerat i orsakerna till problemet…….

    ReplyDelete
  2. Anteckningar på svenska den 20 mars 2022
    Vad vill vi, egentligen?
    En viktig fråga som vi kan ställa oss själva!

    Det finns en schism mellan vad vi faktiskt vill ha och vad vi är villiga att erkänna att vi vill ha. Detta beror på att det finns en dold önskan. Vi vill alla se oss själva i bästa möjliga ljus. Så vi gillar att låtsas, även för oss själva, att alla våra önskningar är ganska bra och ädla. Ändå, i sinnets dolda fördjupningar finns det ett begär efter inflytande, vild sex eller pengar som vi ofta faktiskt sätter först. Notera att dessa skuggönskningar inte förnekar de bra önskningarna; Det är både möjligt och vanligt att ha skenbart orimliga önskemål.

    Så den första aspekten är att ärligt erkänna vad du faktiskt vill. Detta är den enda chansen du har att återkräva medverkan i de flesta beslut du fattar. Det för in skuggan i ljuset. Så när jag går igenom den här processen skriver jag ut alla mina önskningar, precis som de är. Utan filter. Vissa kommer att vara till synes mycket bra, andra kommer att vara själviska.

    Ett problem är att det vi tror att vi vill inte ens är vad vi faktiskt vill. Varför avtar spänningen omedelbart i samma ögonblick som du får föremålet för din önskan? Anledningen är att det du verkligen vill ha är ett kärnönskemål som är dåligt representerat av det yttre föremålet för din önskan. Grunden till det är bara några få saker som vi faktiskt vill ha:;: Alla våra önskemål om validering kan typiskt spåras tillbaka till önskan att bli älskad. Allt vårt begär efter intimitet och gemenskap är önskan att bli sedd. Alla våra högre kallelser att vara till tjänst kan spåras tillbaka till vår önskan att behövas. Naturligtvis har "egot" en önskan att vara bättre än alla andra. Men det separata jaget är bara ett verktyg som sinnet använder för att uppnå ett av ovanstående mål. Det separata jaget tror att för att bli älskad måste det vara bättre än alla.

    Lösningen på ett annat problem är att spåra dina önskningar tillbaka till dessa kärnönskningar. I erkännandet av vad du faktiskt vill, kan du både hämta önskan i sig eller åtminstone rikta in dig på det du verkligen siktar på.

    Slutligen finns det en hel del filosofier som försöker berätta för dig att du behöver bli av med dina önskningar; ”önskan är ett kontrakt med dig själv att vara olycklig tills du får vad du vill." Detta är vilseledande råd. För metaproblemet är att ”Tanken att vi kan bli av med begäret” är falsk. Släpp den tanken!

    ReplyDelete