Saturday, August 10, 2024

Akta sig! Det är få som förstår som Du gör!

 

Vi lärde oss av djuren, och är på väg att utveckla kunskaperna…….

(på gott och ont)


 -       Vi människor har en tendens att tro mer till 99% än att ifrågasätta 50% av vad talare, författare och råd från skenbara utläggningar inom ”vetenskapen” säger oss. Visst blir vi varnade av betrodda personers analyser, men råden ”säljer” ändå. Se bara på mina anteckningar i denna Bloggis, där jag kan skriva ned sådant som från grunden är en lögn, medan jag uppfattar det som sanning. Och för att få balans på innehållet behövs mer än bara text av ord.

 

-       Men jag är långt ifrån ensam; Therese Albrechtsson med personligt ledarskap, psykiskt hälsoråd och allmänna insikter i hur man kan må bättre. Terapi-manipulationer av Geoff D Maitland som visar på, ett av flera sätt, att marknadsföra självhjälp - en outbildad beteendevetare som gjort sig känd och rik på kommunikation om och mellan människor. Och så har vi ju Thomas Eriksson (Omgiven av idioter, m.fl.); En hopblandning av analyser av antikens filosofier och 1800-talets Rudolf Stainers skenbara råd om färger och dess betydelse. Detta tillsammans med en populär blandning av dagens råd för personligt ledarskap.

 

 

-         Rådet från ”trovärdig” vetenskap i dag är att källgranska sådant här lurendrejeri. Men vem kan väl motstå detta, då nyfikenheten tränger på? Vilket är kunskaper, enbart reflexioner eller bara nonsens-information? Sanningshalten varierar beroende på mottagarens kunskapstörst, teorier, dialoger, praktik, analys och eftertanke - orden i texten är kanske det minst betydelsefulla, som i det mesta i vår kommunikation är……