Sunday, January 14, 2024

Penga-ekonomi

 

Blogspot nr 2/2024

Texter och noteringar på svenska den 14 januari 2024

Rubrik: Penga-ekonomi

Ord:  bedrägeri pengabrist pengabehov dysfunktionellt septologi drömmar begär socioekonomi

           


 Ekonomi” är hushållning av och med resurser; pengar och människorna!   Och allt skall vara lagbundet med precisionsmässig samverkan i jämvikt   och harmoni! Artificiell intelligens kan vara människa till stor hjälp, om människor bara förmår att hantera det!

-vi får nog räkna med att en del obetänksamma människor känner sig bekväma och rika i sin berusning. Allt som oftast blir dem lata egoister, då dessa har förlorat det mänskliga målet i livet; - och alltmedan fler blir rika på andras bekostnad!

- men det finns också människor som gör mycket för lite (pengar) och dem som gör lite för mycket (pengar), och så dem som försöker hålla balansen!

BosseLagom; samhälls-balans


2 comments:

  1. Betraktar du pengar som privat? Utan pardon tar sig frågan in i varje människas liv! Vad är din relation till pengar? Oavsett status, ekonomi och bakgrund har alla en relation till kapital. Hur ska jag få pengar? Vad gör jag om de tar slut?
    Många av oss lever i en hyperglobal och nätbaserat värld, där alla på olika vis är fast i en dysfunktionell relation mellan människa och kapital.

    ReplyDelete
  2. Kommentar 18januari 2024 Rubrik: Penga-ekonomi





    Bedrägligt beteende

    Vad handlade mordbranden 1990 på färjan Scandinavian Star om – egentligen? Branden på det överförsäkrade passagerarfartyget mellan Oslo och Fredrikshavn slutade i katastrof. 159 personer omkom – bland dem många barn.

    Trots flera polisutredningar har man aldrig kunnat klargöra vilka som anlade de olika bränderna på färjan. En dokumentär lade 2020 fram nya uppgifter om ett möjligt försäkringsbedrägeri.

    Kurt

    Ord: bedrägeri dysfunktionellt drömmar begär

    ReplyDelete